DİYARBAKIR / BİSMİL - Bismil Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

soru çözüm kampı

YKS sınav KAYGISI

Şbt

2024 YKS'ye girecek olan 12.sınıf öğrencilerimizle Üniversite tanıtımı kapsamında Dicle Üniversitesi’ne gezi düzenlendi. Öğrencilerimize üniversitenin fakülteleri gezdirilerek meslek tanıtımları hakkında bilgi verildi ve sınav için motivasyon toplandı. Üniversite gezimizde bizlere yardımcı olan Okul Müdiremiz Müzeyen TARHAN, öğretmenlerimiz Sultan KAYA ŞENEL ve Duygu KABURGA’ya emeklerinden ötürü çok teşekkür ederiz.

Şbt

Ock

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğretmenler ve öğrencilerin çalışmaları sergilenmeye başladı.

Ock

Ara

Okulumuzda matematik öğretmenimiz Sümeyye AKPINAR’ın da içinde yer aldığı 9’u Türkiye’den olmak üzere Azerbaycan, Romanya, Arnavutluk, Makedonya, Portekiz gibi ülkelerden öğretmenlerimizinde katılımlarıyla 17 ortaklı aktif e-twinning projesi gerçekleştiriliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuz Matematik öğretmeni Sümeyye AKPINAR’ın katılımıyla Math and Mind Games adı altında e- twinning projesi yürütülmeye başlandı. Projemiz kapsamında yaygın bir akıl oyunu olan Mangala’nın örnek gösterilebileceği; çoğunlukla analitik düşünce, hızlı karar verme, önceden tahmin etme gibi yetenekleri geliştiren stratejik akıl oyunlarını kullanarak, bu akıl oyunları ile sosyal etkinlikler düzenleyerek insanların matematiğin eğlenceli yönlerini görmelerini sağlamayı, matematiğe karşı önyargılarını kırmayı hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda 17 ortak bir araya gelerek bu projeyi oluşturdular. Proje boyunca tüm ortakların öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde çeşitli etkinlikler yapacaklar. Biz de ilk aşamalardan biri olarak okulumuzda bir mangala turnuvası yaptık. Daha sonrasında projemiz hakkında bilgi vermek, projeyi okulumuzda tanıtmak için yaptığımız posterleri, okul panomuza yerleştireceğiz.

Ara

Okulumuzda Kalite Takip Sistemi kapsamında öğrenci koçluğu yapan öğretmenlerimizin aldığı karar ile 13-17 Aralık ara tatil tarihlerinde öğrencilere minimum 2000 soru çözme hedefi verilmişti. Verilen 2000 soru kampı kontrolleri yapıldı. Öğrencilerin çözemediği sorular okul öğretmenlerince soru çözüm saatlerinde çözüldü.

Ara

Önder İmam Hatipler Derneği aracılığıyla İmam Hatip Okulları 9. sınıf öğrencilerine İşler Yayınevi'in 5'li set kitap dağıtımı yapılmıştır. Önder İmam Hatipler Derneği'ne ve İşler Yayınevi'e öğrencilerimize hediyelerinden dolayı teşekkür ederiz.